недела, 23 јуни 2024

Силното невреме во Скопје скина жици за струја и скрши бандера во Горно Лисиче

Објавено на

часот

Сподели

„Во ЦУК, е добиена информација на Единствениот број за итни случаи 112 во којашто се наведува дека во с. Говрлево, месност „Брзовец“, е скинат кабел од струја и е животозагрозувачки, бидејќи виси на патот. Веднаш од страна на Регионалниот ЦУК Скопје се известени екипите на ЕВН и за кратко време истото опасниот електричен кабел се очекува да биде отстранет“, информираат од ЦУК.

Покрај оваа информација во ЦУК, на бројот 112 имало пријава дека на улица „191“ во Горно Лисиче има скршена бандера од струја којашто виси над дворот од куќата и се држи единствено на каблите и постои опасност да падне.

Од страна на Регионалниот ЦУК Скопје се известени надлежните служби за остранување на опасноста. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ