понеделник, 15 април 2024

Шефот на полската дипломатија потврди дека има НАТО војници во Украина

Некои земји од НАТО веќе испратија свои трупи во Украина, изјави полскиот министер за надворешни работи Радослав Сикорски.

Фото: ЕПА

Објавено на

часот

Сподели

Тој ова го кажа за време на дискусија по повод 25-годишнината од влегувањето на таа земја во западниот воен пакт и истакна дека нема намера да открива кои држави од НАТО имаат свои војници во Украина, „за разлика од некои политичари“.

„Некои земји, кои нема да ги именувам, веќе испратија свои трупи во Украина. За разлика од другите политичари, јас нема да ги набројувам овие држави“, кажа Сикорски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ