петок, 21 јуни 2024

Северна Кореја тврди дека ја има короната под контрола

Објавено на

часот

Сподели

Во последните 24 часа се забележани нешто повеќе од 134.000 случаи на „треска“, односно сомнителни случаи на ковид-19. Но, тој број продолжува да опаѓа, за разлика од минатата недела кога Северна Кореја пет дена по ред пријавуваше повеќе од 200.000 случаи во 24 часа.

Исто така, во последните 24 часа не е пријавен ниту еден смртен случај поврзан со „треска“.

Од 12 мај, кога беа пријавени првите случаи поврзани со ковид-19, во земјата се пријавени речиси три милиони случаи поврзани со епидемија, но нешто повеќе од два и пол милиони оздравија во меѓувреме, а околу 400.000 случаи во моментот се на лекување. Досега починаа 68 лица.

Се претпоставува дека Северна Кореја, поради недостаток на тестови за коронавирус, не известува дека сите случаи се поврзани со ковид-19, туку ги води како случаи со симптоми на треска.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ