вторник, 18 јуни 2024

Семејството Идризи од Студеничани контролира кој ќе има струја во селото

Објавено на

часот

Сподели

Дефектот не може да се отстрани поради семејството Идризи кое практично ги држи другите 100 домаќинства во заложништво без снабдување со струја.

„Неопходно е да се санира дефектот и реконструира мрежата за да се овозможи легално приклучување и мерење на електричната енергија. Нашата законска обврска е да им обезбедиме на сите граѓани стабилно и сигурно снабдување со електрична енергија”, велат од Електродистрибуција и додаваат дека вложуваат напори да се надмине ситуацијата за да не страдаат невини граѓани поради одредени лица.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ