петок, 21 јуни 2024

Сеизмолошката опсерваторија регистрирала замјотрес во Тетово и Гостивар

Според Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, земјотресот  се случил во 10 часот и 24 минути, со епицентар кој се наоѓа 35 километри западно од Скопје и потекнува од епицентралното подрачје Тетово – Гостивар.

Објавено на

часот

Сподели

Земјотрес со јачина од 3,3 степени по Рихтеровата скала утринава бил почувствуван во епицентралното подрачје Тетово – Гостивар.

Според Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, земјотресот  се случил во 10 часот и 24 минути, со епицентар кој се наоѓа 35 километри западно од Скопје и потекнува од епицентралното подрачје Тетово – Гостивар.

Според досегашните податоци со кои располага Сеизмолошката опсерваторијата, земјотресот е почувствуван од населението во регионот Тетово и Гостивар.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ