четврток, 23 мај 2024
Државен завод за статистика

Сѐ помалку ученици во клупите

Бројот на ученици во редовните основни училишта на крајот на 2022/2023 година е намален за 1,4 проценти, а бројот на учениците во средните училишта за 3,9 проценти во однос на претходната учебна година, покажуваат податоците објавени од Државниот завод за статистика.

Објавено на

часот

Сподели

Според статистичките податоци, во учебната 2022/2023 година во основните училишта имало вкупно 182.245 ученици, а во средните училишта 66.678 ученици.

Податоците покажуваат дека за една година се затворени 14 училишта.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ