недела, 14 април 2024
Со одлука на Судски совет

Се пензионираа двајца судии, еден од Управен и еден од Кривичен суд

Судскиот совет на денешната 481 седница поради исполнување на услови за старосна пензија донесе одлука за престанок на мандатот на судијката на Управен суд Дрита Мехмети и судијата на Основен кривичен суд Јане Тапанџиевски.

Објавено на

часот

Сподели

Одлуката за престанок на мандатите на Мехмети и Тапанџиевски заклучно 13.3.2024 година ја донесе едногласно.

Советот на денешната седница расправа и за донесување на Одлука за утврдување на бројот на слободни судиски места на X-та генерација на слушатели во Академијата за судии и јавни обвинители, додека на дневен ред е и постапувањето по приговор  поднесен против решенија на Судскиот совет за престанок на судиска функција, за престанок на мандат на член на Советот и за престанок на работниот однос, Мери Радевска. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ