четврток, 30 мај 2024

Се печатат учебниците за учебната 2024 – 2025 година, најави министерот Шаќири

Започна печатењето на учебници за ученици од прво до седмо одделение за учебната 2024-2025 година, одобрени од Националната комисија за учебници, како надлежно тело за одобрување на учебници, објави министерот за образование Јетон Шаќири.

Објавено на

часот

Сподели

Шаќири вели дека во текот на овој месец, а најдоцна до почетокот на јуни, ќе биде извршена испораката на учебниците со цел следната учебна година да започне со сите учебници.
„Го исполнивме ветувањето, системски и долгорочно го решивме прашањето за новите учебници“, наведе министерот.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ