понеделник, 24 јуни 2024
Лога го потпиша правилникот

Се изедначуваат правата на мажите и жените осудени на затворски казни

Објавено на

часот

Сподели

Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено на казна затвор до три години или издржало казна затвор од три години, да може да ги користи поволностите во согласност со правилникот и куќниот ред од КПУ „Идризово“.

„Со измените на Правилникот повеќе нема да има дискриминација на осудените лица од женски пол во женското одделение, наспроти осудените од машки пол“, велат од Министерството за правда. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ