петок, 14 јуни 2024

Се бараат 50 помлади возачи во ЈСП, платата е 21.000 денари

Објавено на

часот

Сподели

Дваесет и пет од новопримените возачи ќе бидат во базата Автокоманда и исто толку во автобазата Ѓорче Петров. Треба да бидат вработени 34 Македонци, десетмина Албанци, еден Турчин, тројца Роми, еден Бошњак и еден од другите националности.

Во Одделот за јавен превоз, работното време за возачите на автобус се организира во три, односно во четири смени, двосменски и двократно. Првата смена е од 04:30 до 11 часот, втората е од 11 до 17 часот и третата од 17 до 24 часот. На определени линии во рамките на мрежата на линии кои ги одржува претпријатието се организира четврта смена, со почеток на работното време од 22 до 05 часот, односно од 23:45 до 06 часот, во зависност од линијата.

Двосменската работа на возачите се врши во прва смена од 5 до 11:30 часот и во втора смена од 11:30 до 18 часот. Додека двосменската работа се врши во следниве термини: од 05 до 09:30 часот и од 13 до 16:30 часот.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ