вторник, 5 март 2024

СДСМ: Од Тајван доаѓа најголемата странска инвестиција од независноста

Објавено на

часот

Сподели

Со ова, инвестицијата на Јагео станува најголемата странска директна инвестиција во независноста на државата. Ова е уште една потврда за успешноста на мерките и политиките на Владата предводена од СДСМ, потврда дека македонската економија е препознаена како атрактивна за реномираните и високотехнолошки компании во светот.
Продолжуваме да реализираме мерки и политики што обезбедуваат економски раст и подобар животен стандард за сите граѓани“, соопшти СДСМ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ