петок, 14 јуни 2024

„Самогласки во лет”, изложба на Кристина Зимбакова во Солун

Објавено на

часот

Сподели

Делата се создадени во последниве години, во комбинирана техника на платно и на хартија од габи рачно изработена од авторката. Куратор на поставката и организатор на настанот е проф. Емили Вандајн од САД, која е Фулбрајт гостувачки професор на Универзитетот „Аристотел”.

Во творештвото на Кристина Зимбакова се испреплетени сликарството, поезијата и природните науки. Делата се симболични и фигуративни,  а габите и лишаите се најкарактеристичен медиум. Изложувала во земјава, Европа и во САД.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ