вторник, 5 март 2024

Самитот на ОБСЕ во Скопје ги одложи судењата за Ласкарци, Жан Митрев, Титаник…

Објавено на

часот

Сподели

Претходно закажаниот термин за главна расправа за сообраќајната несреќа кај Ласкарци на 30 ноември беше отповикан поради одлуката на Владата за неработен ден. Судењето ќе продолжи на 14 декември во 9:30 часот.

Глaвната расправа за предметот поврзан со приватна здравствена установа „Жан Митрев“ насрочена за утре, исто така, се отповика, поради одлуката на Владата да се работи со скратено работно време и ќе продолжи на 15 декември во 12 часот.

Се отповика и рочиштето за изборните нерегуларности, „Титаник“, насрочено за 30 ноември, кое ќе продолжи на 12 декември од 10 часот.

Како што информираат од Основен кривичен суд Скопје, за сите останати судења насрочени во судот за 29 ноември по 12 часот и на 30 ноември за време на целиот ден, кои ќе се одложат заради одлуката на Владата на РСМ, странките ќе добијат дополнителни известувања кога ќе продолжат со расправите. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ