недела, 3 март 2024
Во Охрид

Русинки, Украинки, Србинки и Албанки без регулиран престој фатени во угостителски објект

Објавено на

часот

Сподели

Во угостителските објекти, Трудовиот инспекторат констатирал неправилности поради што ќе следат соодветни санкции. 

Од Министерството за внатрешни работи денеска информираа дека странските државјанки се предадени на Одделението за странци и реадмисија при РЦ за ГР Запад за понатамошна постапка. Петте лица се изведени пред судија за прекршоци и согласно одредбите од Законот за странци изречена им е глоба и мерка протерување на странец од земјава. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ