сабота, 24 февруари 2024

Ревизори кандидати за новиот состав на ДКСК

Објавено на

часот

Сподели

Ова е ранг-листата од сите 42 кандидати за новиот состав од седумчлената Државна комисија за спречување на корупцијата. Изборот на ДКСК го врши Собранието на Македонија.

На конкурсот за претседателско место во ДКСК се кандидирал Борис Кондарко, член на Државната изборна комисија и поранешен пратеник. Пријавени беа и адвокатите Сузана Јошевска – Атанастасовска и Кимо Чавдар. На листата кандидати беше и новинарот Даут Даути, поранешен член на Комисијата за лустрација, новинарката Магдалена Чижбаноска Вангелов

Мандатот на актуелниот состав на ДКСК завршува на 7 февруари.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ