четврток, 13 јуни 2024
Денеска се одбележува „Ден на пченицата 2023“

Ревизија на опитните полиња на македонските сорти пченица

Објавено на

часот

Сподели

Како што е најавено, присутните ќе имаат можност да направат обиколка на опитно поле, на микро, макро и компаративни опити на македонските сорти со најдобрите балкански и европски сорти, како и да се информираат за семепроизвотството и за материјалот за селекција.

Разменети ќе бидат мислења и впечатоци, а предвидени се и обраќања на претставници од МЗШВ, Водостопанство на Македонија и Општина Илинден.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ