понеделник, 24 јуни 2024

Реџепи Зејд вели дека има „механизми“ да се спречи формирање влада меѓу ВМРО-ДПМНЕ и Вреди

Претседателот на Народнот движење Скендер Реџепи Зејд, која партија е дел од коалицијата на ДУИ, Европски фронт, изјави дека легитимитетот извира од народот и дека Европскиот фронт има легитимитет да биде дел од владата и дека воопшто не се размислува да одат во опозиција. На прашањето како мисли Европскиот фронт да спречи формирање на влада помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и Вреди, Реџепи рече: „Има механизми“.

Објавено на

часот

Сподели

„Демократијата има други механизми со кои се докажува легитимноста добиена од граѓаните. Вреди ги казнува граѓаните и очекува да ѝ служи на ВМРО“, рече Реџепи во гостување на ТВ21.

„Велите дека ќе го спречите формирањето на владата?“, праша новинарот.

Има демократски механизми со кои може да се спречи“!

„Кој е првиот механизам“?

Има многу механизми кои можат да се преземат. . . “.

„Протести“?

Има многу“, рече Реџепи.

Тој додаде дека одговорност ќе сносим и ВМРО-ДПМНЕ бидејќи ја премолчуваат волјата на гласачите во „албанските населени места“ и најави тужба за членовите на ДИК.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ