петок, 14 јуни 2024
Министерство за правда

Против злоупотребите со балансерот, етничка припадност во изводите

Објавено на

часот

Сподели

На овој начин Министерството за правда сака да стави крај на проблемот со лажните декларирања на етничката припадност при вработување и злоупотреба на балансерот за правична етничка застапеност во одредени институции.

„Со ова ќе може да се докаже етничката припадност со официјален документ. За секоја можна злоупотреба на етничката припадност може да се отворат и кривични постапки за лажно пријавување. И странките во постапката (во случај на вработување) можат да поднесат претставка но и тужба за злоупотреба, во случај институцијата да избегне службени документи“, рече Лога.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ