четврток, 23 мај 2024

Протест на вработените во Фондот за здравство

Денеска во 11 часот вработените во Фондот за здравство повторно ќе излезат на предупредувачки протест поради незадоволството за неусогласувањето на платите со растот на минималната плата, соопшти Синдикатот на УПОЗ. Вработените бараат и разрешување на управниот одбор на Фондот.

Објавено на

часот

Сподели

Управниот одбор на ФЗО во петокот не донел одлука за зголемување на платите за 2.600 денари, како и досегашниот бод за пресметка на плата да важи и од 1-ви јуни. Вработените бараат нов управен одбор кој ќе дозволи да се усогласат платите на вработените, односно примањата да не им се намалуваат од 1-ви јуни.

Вработените во ФЗО штрајкуваа и пред три месеци, но штрајкот беше ставен во мирување по одлуката да не им се намалат платите.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ