недела, 26 мај 2024

Пронајдени двајцата велосипедисти кои се загубија на Беласица

Пред да настапи ноќта гранична полиција ги пронајде двајцата загубени велосипедисти и тие безбедно се спуштени од планината Беласица.

Фото: Википедија - Поглед од Беласица на Дојранското Езеро

Објавено на

часот

Сподели

Во струмичкиот Центар за управување со кризи било пријавено во 16.50 часот дека двајца велосипедисти се загубиле во планината Белаџица, над селото Банско.

„Веднаш била пратена патрола од гранична полиција која стапила во контакт со двајцата велосипедисти, и околу 19.30 часот биле спуштени велосипедистите со помош на гранична полиција. На безбедно и пред да настапи ноќта“, соопштија од ЦУК.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ