понеделник, 24 јуни 2024

Промовирана книгата „Регионално-безбедносни пактови во југоисточна Европа меѓу двете светски војни“ на Иванка Василевска

Објавено на

часот

Сподели

Промотори на книгата беа и Далибор Јовановски од Институтот за национална историја при Филозофскиот факултет во Скопје и Aлександар Јордановски.

Иванка Василевска преку своето дело го обработува македонското прашање меѓу двете светски војни низ призмата на геополитиката, преку европските и балканските сојузи.

На промоцијата беа присутни голем број значајни македонски општественици и политичари. Меѓу нив беа Билјана Ванковска, Ефтим Клетников, Гордана Силјановска-Давкова, Христијан Мицковски, Тони Михајловски, Наташа Котлар, Ивица Боцевски… Меѓу присутните беа и претставниците на македонските организации од Република Грција и Република Бугарија, Виножито и ОМО Илинден-Пирин.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ