петок, 1 март 2024

Промоција на книгата „Кинематографијата на другата Европа“ на Дина Јорданова во Кинотека

Објавено на

часот

Сподели

Промотори на обете изданија на Кинотеката ќе бидат филмскииот режисер и проучувач на филмот Саша Станишиќ и филмски режисер и автор Јане Алтипармаков.

На промоцијата ќе ѝ биде доделена и Плакета на Илинденка Петрушева, доајен на филмската мисла и критика кај нас, по повод нејзиното прогласување за почесен уредник на списанието „Кинопис“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ