понеделник, 4 март 2024
Агенцијата за управување со одземен имот

Продаден е имот на Мијалков вреден 332 илјади евра

Објавено на

часот

Сподели

Небиу, на прес-конференција по извршената аукција, информираше дека продадени се три стана на улица „Славејко Арсов“, еден од 78 метри квадратни и два од 73 метри квадратни, како и гаража од 30 метри квадратни.

„За недвижностите имаше наддавање, се одвиваше непречено и истите завршија успешно. Согласно постигнати вредности од наддавањето, во државниот буџет ќе бидат уплатени парични средства кои беа одземени од граѓаните и истите ќе бидат вратени во вкупна вредност од 332.276 евра“, изјави Небиу.

Агенцијата за управување со одземен имот, идната недела ќе објави уште една јавна аукција за останатиот дел од имотот на Мијалков, кој претходно со судска пресуда му беше одземен во истиот предмет.

„Истовремено ја информираме јавноста дека продолжуваме понатаму за истиот предмет и во најскоро време ќе објавиме продажба и за други недвижности за кои што веќе имаме правосилни судски одлуки“, рече Небиу.

Тој ги повика граѓаните да учествуваат во електронското јавно наддавање и додаде дека секој граѓанин, физичко или правно лице, од Македонија има право да учествува во јавното наддавање, освен вработените во Агенцијата за управување со одземен имот и осуденото лице.

Во случајот „Империја“, Сашо Мијалков призна вина и се спогоди со Обвинтелството, а казната беше три години затвор и одземање на имот вреден околу 30 милиони евра, меѓу кои 25 станови и парцелата до хотелот Мериот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ