петок, 14 јуни 2024

Притвореници ја опожариле ќелијата во затворот во Битола, денес ќе се санираат штетите

Објавено на

часот

Сподели

Во текот на денот ќе бидат истражени причините за предизвиканиот пожар во притворското одделение кое со брза интерванција на чуварите и внатрешната противпожарна заштита бил изгаснат.

На дел од чуварите кои вдишале чад им беше пружена итна медицинска помош, и тие се чувствуваат добро.

Притворените лица ќе бидат преместени во друга просторија се додека исчаденото притворско одделение и оштетената инсталација се санираат. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ