понеделник, 24 јуни 2024

Пред Владата се одржа нов протест за случајот на Клииката за онкологија

Во организација на платформата „Одговорност“ денеска повторно се одржа протест пред Влада за случајот со Клиниката за Онкологија. Дел од присутните истакнаа дека не веруваат во институциите.

Објавено на

часот

Сподели

Славољуб Манев изјави дека не верува оти новоформираната собраниска Комисија ќе го реши случајот.

„Од тоа нема ништо да биде, не верувам во тие приказни, затоа што јас еве на десното око воопшто не гледам, заради обично перде ме оперираа во „8 Септември“, се формира комисија, докторот дојде ја призна вината пред суд, а комисијата рече нема грешка за да не одговара кривично. Исто така, и лекарската комора го чуваше предметот четири години за да застари делото, така да и со оваа комисија сега јас не верувам дека нешто ќе се случи, ова е страшно. Помладите нека си наоѓаат некое чаре, моето поминало, туку за нив што ќе биде“, истакна Манев. 

Ташко Ајаноски посочи се осврна на се помалата заинтересирност за протестот, истакна дека луѓет не излегуваат на протести затоа што не веруваат во институциите.

„За тие граѓани кои не ги интерерсира политика сакам да им порачам едно, само да ги потсетам дека квалитетното здравство, воздухот што го дишеме, стандардот што се повеќе и повеќе ни се снижува, се е до политичката волја на елитите“, порача друг протестант.

На претходниот протест кој, исто така се одржа пред Влада организаторите истакнаа дека протестите се организираат, бидјеќи голема е недовербата во институциите, воедно порачаа дека нема да дозволат сознанијата од Клиниката за онкологија да се заборават.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ