вторник, 5 март 2024

Пратениците ги очекува дводневна работна недела

Објавено на

часот

Сподели

Првата пленарна седница, според веб-страната на Собранието, е закажана за 19 април, а до крајот на месецот има закажано само уште една седница на 27 април која е посветена на пратенички прашања.  

На дневен ред на 111. седница, која треба да се одржи во среда, се 33 точки меѓу кои предлог-одлуки за измена на одлуките за избор на претседател и членови на комисиите на Собранието, Комисијата за избори и именувања, Комитетот за односи меѓу заедниците и на Националниот совет за евроинтеграции.

Пратениците треба да ги разгледаат и предлог-дополнувањата на Законот за возила, предлог-измените на Законот за Управата за јавни приходи и на Законот за интероперабилност во железничкиот систем.

На оваа пленарна седница се и предлог-измените на Изборниот законик, поднесени од Левица, како и две предлог-измени на Законот за субвенциониран студенски оброк од кои едните поднесени од пратеници од СДСМ, а другите од пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

                                                                                                                                               Фото: П.Џ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ