четврток, 13 јуни 2024

Пожарникарите и ЦУК се договараа за идното делување

Стојанче Ангелов, директорот на Центарот за управување со кризи присуствуваше на повеќедневната Конференција за развој на мрежа на доброволни противпожарни друштва во Македонија во Охрид. Тој од присутните претставници на доброволните противпожарни друштва, членки на Противпожарниот сојуз на Македонија, беше пречекан како директор од теренот.

Објавено на

часот

Сподели

Ангелов со голем број од нив летово беше на терен и заедно ги гаснеа пожарите во Македонија. Директорот на ЦУК со пожарникарите од земјава и од странство разговараа за можните правци на реално планирање на дејство во кризниот менаџмент. По дискусијата и со високите претставници од другите држави од регионот и Европа, беше евидентна констатацијата дека во реалноста стерилните планови на хартија за кризен менаџмент за справување со пожари не даваат резултати.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ