понеделник, 24 јуни 2024

Позелене водата во Канал Гранде во Венеција (ВИДЕО)

Објавено на

часот

Сподели

Регионалната агенција за заштита на природната средина земала примероци од водата и работи на идентификување на материите коишто ја променила бојата.

Префектот на областа Венеција свика итен состанок на полициските сили за да се открие што се случило и да се предложат можни противмерки, јавуваат италијанските медиуми.

Овој инцидент потсетува на неодамнешните настани во Италија кога групи за заштита на околината ги полеваа со бои спомениците. Во последниот таков инцидент, активистите со растителен јаглен ја потемнија водата во прочуената римска фонтана Треви како протест против користењето фосилни горива.

За разлика од претходните случаи, ниту една активистичка група не ја презема одговорноста за инцидентот во Венеција.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ