петок, 14 јуни 2024

Потребно е зајакнување на истражувачките и иновативни капацитети, вели новата ректорка на УКИМ Ангелова

Објавено на

часот

Сподели

Редовни, вонредни професори, доценти и студенти – членови на универзитетски студентски собранија на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ преку директно гласање ја избираа за прв човек на најстарата образовна институција во земјава.
Таа е втората жена-ректор на УКИМ. Единствена ректорка на УКИМ досега била проф. д-р Радмила Кипријанова, и тоа во два мандата, во периодот од 1994 до 1998 година.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ