среда, 29 мај 2024
Државен завод за статистика

Поскапеа угостителските услуги во април

Цените на угостителските услуги во април во споредба со март се зголемени за 2,5 проценти, а во однос на истиот период лани има зголемување од 5,9 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување е забележано во групата на ноќевања за 13,5 проценти.

Фото: Пиксабеј

Објавено на

часот

Сподели

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – април во однос на истиот период минатата година, е зголемен за 6,2 проценти, a во однос на декември зголемувањето е за 1,3 проценти.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ