четврток, 13 јуни 2024
Пресметки на Државен завод за статистика

Поскапеа кафеанските друштвени седенки, за разлика од лани цените се повисоки за скоро 6 отсто

За разлика од лани во месеците јануари-мај, цените за угостителски услуги за истиот период се зголемиле за 5,9%, а во однос на декември 2023 година, се повисоки за 1,8%. Додека, пак, во однос на мај минатата година, цените угостителските услуги се зголемени за 5,0%, соопшти Што се однесува до разликата на месечно ниво, во мај годинава, во споредба со април, угостителските услуги се зголемиле за 0,3%. Односно, по групи: храната за 0,4%, алкохолни пијалаци за 0,5% и безалкохолни пијалаци за 0,6%.

Објавено на

часот

Сподели

Што се однесува до разликата на месечно ниво, во мај годинава, во споредба со април, угостителските услуги се зголемиле за 0,3%.

Односно, по групи: храната за 0,4%, алкохолни пијалаци за 0,5% и безалкохолни пијалаци за 0,6%.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ