понеделник, 17 јуни 2024

Поради протест затворени дел од улиците во Скопје

Објавено на

часот

Сподели

Протестот ќе се одвива со траса на движење од Жена-парк на улица „11 Октомври“, преку улица „Димитрие Чуповски“, булевар „Св. Климент Охридски“ и улица „Св. Кирил и Методиј“, па сѐ до зградата на Министерство за образование и наука.

Од МВР посочуваат дека Единицата за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по горенаведените сообраќајници.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива протестот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ