петок, 21 јуни 2024

Помалку обвинети ама повеќе осудени има во 2022 година, покажаа податоците на ДЗС

Објавено на

часот

Сподели

Во наведениот период, бројот на осудените полнолетни лица е зголемен за 1.8 отсто, а бројот на обвинетите лица е
намален за 0.4 отсто.

Бројот на пријавените деца во судир со законот – сторители на кривични дела е намален за 19.7 отсто, а бројот на осудени деца во судир со законот – сторители на кривични дела е намален за 31.4  отсто.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ