сабота, 2 март 2024
Во Тетово

Полицајците во ноќна викенд смена фатија возачи со околу 2 промили алкохол во крвта

Објавено на

часот

Сподели

„Сите возачи-прекршители биле исклучени од сообраќај, изготвени им се соодветни поднесоци и тие ќе се соочат со парични глоби кои се движат од 225 до 275 евра во денарска противвредност. Покрај тоа, времено ќе им бидат одземени и нивните возачки дозволи од три месеци до една година. При контролата, исто така, санкционирани се и 16 други видови сообраќајни прекршоци“, соопштуваат од полицијата. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ