петок, 19 април 2024

Поетски триптих со Митко Гогов, Зоран Анчевски и Никола Маџиров

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст-Струмица“ вечер во просториите на Европската куќа во Струмица организира читање насловено „Поетски триптих“ на кој присутните ќе имаат можност да уживаат во поетските светови на Митко Гогов, Зоран Анчевски и Никола Маџиров.

Фото: Пиксабеј

Објавено на

часот

Сподели

Од „Контекст-Струмица“ велат дека преку поетско читање и разговор за поетиката која ја опфаќаат во нивните дела, овој поетски триптих има за цел да го доближи творештвото на овие позанти автори поблиску до читателите.

И тројцата поети зад себе имаат богат книжевен опус и се добитници на голем број награди и признанија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ