недела, 14 април 2024

Подготвена е амнестија за полесни кривични дела за да се ослободи место во затворите

Објавено на

часот

Сподели

„Од овој закон корист ќе имаат многу граѓани на кои ќе им се даде дополнителна можност за ресоцијализација.

Предлогот доаѓа по успешната амнестија на лицата кои сториле прекршоци за време на ковид пандемијата. Целта на законот е да нема пренатрупаност во затворите и драстично да се ослободат затворските капацитети, со што ќе се создадат оптимални услови за другите затвореници“, се вели во соопштението.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ