четврток, 13 јуни 2024

Почна пријавувањето за учество во работата на Ино фаб лаб

Објавено на

часот

Сподели

Сите млади од земјата на возраст од 15 до 29 години може да аплицираат без ограничување во однос на местото на живеење и образовната институција каде што се образуваат.

Работата ќе се одвива во тимови од 4 до 8 лица, од кои најмалку 40% треба да бидат женски лица. Тимовите ќе бидат менторирани од професори, иноватори и инженерии/експерти од различни индустрии. Работата на еден проект ќе трае од 2 до 4 месеци, а добиениот прототип ќе биде презентиран на настан пред стручната и инвеститорска заедница.

Пријавувањето е отворено од 23 мај до 30 јуни.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ