понеделник, 26 февруари 2024
Жална вест

Почина Трипун Карапетров, еден од доајените на македонската дипломатија 

Објавено на

часот

Сподели

Во професијата и животот Карапетров беше човек со интегритет, визија, принципи и континуирано залагање и придонес во продлабочувањето на политичките и економските односи помеѓу Република Македонија и државите од поранешниот СССР. 

Погребот ќе се одржи утре, 27 април, во 11:00 на градските гробишта во Нерези. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ