сабота, 2 март 2024
Жална вест

Почина Трајче Черепналковски

Објавено на

часот

Сподели

Черепналковски освен како управител во Неотел, беше постојан член на Одборот на директори на АД Неоком. Својата богата професионална кариера ја започнува во енергетскиот сектор во Електростопанство на Македонија (ЕСМ) и воедно беше првиот генерален директор на Оператор на електропреносен систем на Република Македонија (АД МЕПСО).

Ќе биде запаметен како исклучително скромен и ведар лидер кој несебично се залагаше за својот колектив. Беше човек кој неуморно се залагаше да помогне кога е најпотребно.

Погребот ќе се одржи во сабота на градските гробишта Бутел во Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ