вторник, 5 март 2024

Почина родилка од Делчево на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје

Родилката прво била донесена во болницата во Штип, а лекарите поради итноста на случајот веднаш ја внеле во сала, каде што го извршиле породувањето, но настапило масивно крвавење кај родилката, по што веднаш била оперирана.

Објавено на

часот

Сподели

По ова, мајката и новороденчето веднаш се транспортирани во Клиничкиот центар во Скопје. Од Клиничка болница-Штип најавија повеќе информации во писмено соопштение во текот на утрешниот ден. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ