понеделник, 15 април 2024

Почина Хисен Рамадани

Објавено на

часот

Сподели

Рамадани дипломирал на Високата школа за политички науки во Белград. Се занимавал со просветна дејност. Во својата политичка кариера беше пратеник во Собранието на поранешните СРМ и СФРЈ, како и потпретседател на Извршниот совет на СРМ.
По осамостојувањето на Македонија беше член на Демократскиот сојуз на Албанците и во два мандата член на Собранието на Република Македонија.
Рамадани ќе биде погребен денеска во 14:30 часот на Градските гробишта во Бутел.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ