недела, 21 април 2024

По укажување на Бојмацалиев, Владата укина 5 решенија на министерот Тошковски

Владата на денешната седница, како второстепен орган, прогласила за ништовни пет наредби за кадровски прераспоредувања и распоредувања во подрачни сектори на МВР и во Бирото за јавна безбедност донесени од страна на министерот за внатрешни работи Панче Тошковски, бидејќи биле со едностран потпис.

Објавено на

часот

Сподели

Службата за односи со јавноста на Владата соопшти дека актите се прогласени за ништовни по укажување на дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, дека со едностран потпис, само од страна на министерот за внатрешни работиТошковски, се донесени пет наредби за кадровски прераспоредувања.

Како што се појаснува, согласно Законот за Влада на Македонија, заради организирање на избори за пратеници во Собранието дополнителниот заменик на министерот за внатрешни работи, заедно и рамноправно со министерот ги разгледува и потпишува сите акти и документ – во спротивно не произведува правно дејство.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ