понеделник, 20 мај 2024

По полноќ ќе поевтинат бензинот и дизел горивото

Вечерва по полноќ за 1,50 денари ќе се намали цената на безнинот за литар, а за половина денар ќе поевтинат дизел горивото и нафтата за домаќинствата. Се намалува и цената на мазутот.

Објавено на

часот

Сподели

Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени кои ќе важат по полноќ, со напомена дека се тоа максимални цени.

Моторен бензин         Еуросупер БС – 95                       84,50 (денари/литар)

Моторен бензин         Еуросупер БС – 98                       86,50 (денари/литар)

Дизел гориво             Еуродизел БС (Д-Е V)                  74,00 (денари/литар)

Масло за горење        Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)                 73,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                               44,007 (денари/килограм)

„Трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките утврдени цени“, велат од Регулаторната комисија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ