четврток, 22 февруари 2024

Плевнелиев: Бугарија треба да покаже дека е за интеграција во ЕУ на Западен Балкан

Објавено на

часот

Сподели

„Треба со нашите постапки да покажеме дека Бугарија е возрасната во просторијата, дека се однесува одговорно, дека има план и тој план е за целосна интеграција на земјите од Западен Балкан во ЕУ и НАТО, бидејќи ова е единствениот начин да се има траен мир на Балканот. Да не го потенцираме погрешно сфатениот национализам, елементарните, малите, борбените настапи, туку погледнете ја големата слика, што значи – да преговараме со нашите меѓународни партнери, да помогнеме да ја вклучиме и РСМ, која е многу помала од нас“, рече Плевнелиев.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ