вторник, 28 мај 2024

Плевља најзагаден град во Европа

Црногорските градови Плевља и Бјело Поље се најдоа на првото, односно на шестото место на листата на најзагадени градови во Европа, објавено е на страната Ворлд оф статистикс.

Фото: ЕПА

Објавено на

часот

Сподели

Тузла и Зеница во Босна и Херцеговина се најдоа на третото, односно четвртото место.

Македонските Струмица и Тетово се најдоа на седмото, односно деветтото место.

Српските градови Чачак и Врање се на осмото, односно десеттото место на листата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ