четврток, 13 јуни 2024

Песков: Западот не може во недоглед да ги храни своите граѓани со русофобија

Објавено на

часот

Сподели

„Можно е да се обидуваат и понатаму да тргуваат со русофобијата. Тоа и го прават властите на европските земји, но во тоа успеваат само половично. По одредено време тоа повеќе не функционира, особено кога имате сè помалку пари во џебовите“, кажа Песков, а пренесува ТАСС.

Коментирајќи ги зборовите на портпаролот на германската влада Штефан Хебестрајт, кој кажа дека украинските напади на руска територија со украинско оружје се легитимни, Песков укажа дека европските држави и некои други земји вмешани во конфликтот во Украина, порано или подоцна, ќе мора да одговараат пред својот народ, бидејќи нема да можат да ги избегнат негативните последици.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ