петок, 23 февруари 2024
Од лични причини

Оставка од директорската функција на АППТ поднесе Јаневски

Љупчо Јаневски вчера поднесе оставка од функцијата директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ). Оставката е поднесена од лични причини. Љупчо Јаневски стапи на функцијата директор во АППТ во февруари 2018 година.

Објавено на

часот

Сподели

„Им заблагодарувам на вработените во Агенцијата и на туристичкиот сектор за соработката во изминатите пет и пол години. Мислам дека успеавме од заборавена Агенција да изградиме институција со реноме во години со голем број предизвици. Секогаш сум се залагал за професионални кадри на вистински места и тоа сум го покажувал со сопствен пример, преку мојата работа, труд и залагање. Македонија мора да оди напред зашто, каква држава ќе изградиме, во таква држава ќе живееме“, истакна Јаневски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ