петок, 19 април 2024

ОМД ja повикува дијаспората да се регистрира за претстојните избори

Обединета македонска дијаспора (ОМД) ги повикува сите Македонци кои живеат надвор од Македонија, независно од обновата на своите пасоши, ако се сè уште важечки, да се регистрираат за гласање на претстојните избори и да ја конкретизираат валидноста на изборите во државите во кои тие живеат.

Објавено на

часот

Сподели

„Како членови на различи македонски заедници ширум светот, сметаме дека овогодинешните избори се клучен фактор за дијаспората да добие глас во татковината кои би можел да придонесе за нејзиното институционализирање и имплементација на Националната стратегија за дијаспора која е клучна во тој процес“, соопшти ОМД.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ