понеделник, 4 март 2024

Одржана конститутивната седница на работната група за реформи во изборното законодавство

Објавено на

часот

Сподели

„Овој процес е инклузивен и во него се вклучени претставници на политички партии, невладини организации, синдикати, министерства и надлежни органи за спроведување на изборниот процес. 

Министерот за правда Кренар Лога и заменичката на министерот, Викторија Аврамовска Мадиќ им посaкаа успешна работа на членовите на работната група. Министерот Лога упати апел до ВМРО ДПМНЕ да се приклучат на работната група и низ процес на дебата и расправа да ги дадат сите предлози и иницијативи за реформите во изборното законодавство“, се вели во соопштението.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ