петок, 21 јуни 2024

Од високите температури да се заштитат работниците кои работат на отворено, бара Гласен текстилец

Објавено на

часот

Сподели

Предлагаме да дадат препорака за ослободување од работните обврски или да се организира работното време на најранливите групи на населението, како што се: бремените жени, лицата на возраст над 60 години, хронично болните.За градежните работници и сите други работници коишто работат на отворен простор да се организира работното време со цел за заштита од директна сончева изложеност на работниците, велат од Гласен текстилец.

Здружението ги потсетува работодавачите да го заштитат здравјето на вработените, а инспекторатот за труд да внимава на почитување на законските прописи од областа на безбедноста и здравјето при работа.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ